Българо-германски центрове обучават безработни

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 11, 2016 12:09

Българо-германски центрове обучават безработни

Акценти

  • Обучението ще се провежда в Българо - германските центрове на градовете Пазарджик, Стара Загора, Царево, Плевен, Пловдив, Смолян.

Свързани публикации

Записвания за безработни лица, които желаят да повишат квалификацията си и да получат нова професия предстоят в близко бъдеще за българо германските центрове Освен че ще се обучават безработните лица ще им бъдат предоставяни и стипендии, информираха служителите от елховското Бюро по труда.

Обучението ще бъде предоставяно на лица, които имат съответната регистрация за безработица. Продължителноста на обучението е различна – от 30 до 660 часа за различните професии. На него имат право безработни, които претежават поне средно образование. Обучението ще се провежда в Българо – германските центрове на градовете Пазарджик, Стара Загора, Царево, Плевен, Пловдив, Смолян. Обучаващите ще получават стипендия по 8 лв.дневно. Няма да бъде проблем за имащите право на обезщетение за безработица да получават и него. Осигурява им се базплатно спане, заплащане на билетите за транспорт веднъж месечно в двете посоки. Неудобството е, че те предварително трябва да си ги заплащат и, а после след представянето на билетите ще бъдат осребрявани. За храната също сами ще трябва да се погрижат.

До момента все още не е пристигнала точната квота за бройките и разпределението по дати. Всички професии са съобразени със съвременното и модерно търсене на пазара на труда. Предстои да се обучават за готвачи, за административно обслужване, за обгрижване на хора,за ортопедични техници, за специалисти по В и К услуги и други.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 11, 2016 12:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031