Дават под наем изчезнала общинска овощна градина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2016 11:28

Дават под наем изчезнала общинска овощна градина

Акценти

  • Приеха се двете докладни, с които се отчиташе работата на администрацията и тази на Общински съвет до месец май 2016 година.

Свързани публикации

Да се дадат под наем два общински имота предложи с докладна кметът на Харманли на днешната сесия. Те се намират в землището на село Дрипчево и се водят в регистъра като овощна градина.

Дора Чанкова от групата на БСП изрази мнение, че тези насаждения трябва да се поддържат от общинската Горска компания и за тях могат да се привлекат средства. Не трябвало да се дават на други.

Съветникът Димитър Димитров, който работи в Поземлена комисия, обясни, че в единия парцел има 20% бадеми, а в другия няма никакво дърво. „Там трябват сериозни инвестиции, за да стане овощна градина“, уточни той.

Маргарит Петров потвърди, че групата му ще гласува тази докладна, защото по този начин се показва, че общината държи на частния бизнес.

Кметът Мария Киркова обясни, че тази овощна градина не е стопанисвана от много години и дърветата в нея са рядкост. „Единственото, което искам, е да се запази собствеността на общината и да има приходи от нея“, каза тя.

В друга докладна съветниците разрешиха общината да купи два контейнера за разделно събиране за опасни отпадъци.

На тази сесия се одобри докладна, с която се иска разрешение от ОбС да се кандидатства по проект за изграждане на асансьор на административната сграда на община Харманли. Така до нея достъп ще имат и хората в неравностойно положение.

Комисия от 7 човека ще разгледа обстоятелствата по договора за Концесия, сключена през 1999 година между общината и комплекс „Тенис кортове“. Председател е Динко Тървалиев, а членове: Тодор Тодоров, Димитър Петров, Сезгин Мустафа, Красимир Панчев, Пламен Делчев  и Михаил Лисков. До 15 октомври те трябва да изготвят обосновано становище на предложението на концесионера Нено Налбантов за намаляване на вноската.

В друга докладна съветниците приеха следващата сесия да се проведе в Добринище на 30 септември в базата на Общината. През август местните парламентаристи няма да заседават.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2016 11:28
Напиши коментар

10 Коментара

  1. Stanko юли 30, 12:51

    Общинския съвет да погледне Дом. патронаж как го съсипват с негодна храна и откават старците .Ама май К.Костов се е скрил под крилото на Кирков , както беше под крилото на Лисков

    Отговори на този коментар
  2. Иван Иванов юли 28, 21:41

    Гледам за директори, за земя, за Добринище коментирате……12ти ден в с.Дрипчево няма питиейна вода, нещо като коментари по въпроса нямате ли????

    Отговори на този коментар
  3. Самуни юли 28, 19:27

    А защо никъде не пише за сменените шефове на 3 общински предприятия и причината за тяхната смяна.

    Отговори на този коментар
  4. Go6o Genev юли 28, 19:11

    Я да попитам дали има още някакви общински земеделски земи които са свободни? От къде да разбера?

    Отговори на този коментар
  5. Развеселен юли 27, 23:36

    А за Добринище кой ще плаща воаяжа? Или и тия поеха по пътя на предните, кьорсофрите май са заразни!?

    Отговори на този коментар
  6. Danko юли 27, 15:55

    Щонедадете цялото село по наем – след време и това ще направите но няма даима на кого – дотова щея докарате .

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама