Спазвате ли бизнес етикет при важни срещи?

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:29

Спазвате ли бизнес етикет при важни срещи?

Акценти

  • Nam an rebum viderer, modo nihil ex cum.
  • Mei eius lorem ei, ei stet nostrum signiferumque mel.
  • Ex facer detraxit consequuntur sea, graece graeci sit no.

Стилът на обличане зависи от това каква работа имате, в каква сфера на дейност е вашият бизнес и какви са  личните ви предпочитания.

Когато имате важна среща, свързана с работата ви – дали първа среща с работодател, дали среща с клиенти или участие в бизнес форум – най-важното е да направите добро впечатление и това става, като се погрижите за добрия си външен вид. Ако първото впечатление е добро и вие изглеждате уверени, другите също ще подходят с доверие към вас, а ако не изглеждате добре, това говори, че не се интересувате от срещата и затова не сте се постарали. Може да притежавате перфектни умения и професионализъм, но трябва да знаете, че облеклото и общуването в работна обстановка предразполагат околните да ви оценят.
Етикетът за водене на разговор повелява първо да се уверите, че не сте единственият, който говори. Не превръщайте разговора в монолог, а изслушвайте внимателно и останалите. Ако отивате на среща в офис с непознати хора, бъдете внимателен към всички – поздравете при влизане, обърнете се със сърдечна усмивка към секретарката, гледайте хората в очите, докато се ръкувате, направете добро първо впечатление на всички и се усмихвайте често. Накрая пак се ръкувайте и благодарете за отделеното време. Неадекватно и студено поведение може да ви сюрпризира със сериозни негативи за професионалното ви развитие.
Жените предприемачи и бизнес дами имат по-голям избор в облеклото, но все пак и те се съобразяват с известни ограничения. Една юристка, например, не би трябвало да се облича като собственичка на модно списание или театрална актриса.
Някои основни изисквания са: сваляйте ръкавиците си при ръкуване, когато свалите палтото си – свалете и шапката, а слънчевите очила не поставяйте на главата си, свалете ги и ги сложете в калъф и в чантата. Никога не се ръкувайте с някой без да си махнете тъмните очила, това е особено пренебрежително към дадения човек.
И най-важното, ако присъствате на фирмено парти не изпивайте количество алкохол, от което на другия ден ще се срамувате.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031