Деца изнесоха урок по безопасност

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 8, 2015 14:56

Деца изнесоха урок по безопасност

Децата от четирите групи на двете детски градини в Любимец изнесоха открит урок по пътна безопасност. С демонстриране на знания по спазване на правилата на движение по пътя, разпознаване на пътните знаци, правилно пресичане и други те показаха, че могат да бъдат достойни участници в движението по улицата. Урокът премина под мотото „Движа се безопасно“ и се проведе на 7 май на новата интерактивна детска площадка по безопасност на движението в двора на ЦДГ „Рай“ 2.

Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група разигра различни ситуации, свързани с безопасността на пътя. Идеята на учителите при подготовката на детския празник бе децата да придобият знания и натрупат опит при пресичане на уличното платно, разпознаване на цветовете на светофара и какви действия да предприемат спрямо всеки цвят, какво показват пътните знаци и др.

В края на тържеството децата показаха, че са усвоили всички правила на движение и знаят как да се придвижват без инциденти. Те получиха поздравления от присъстващите полицейски инспектори, които споделиха, че ще бъдат още по-щастливи, ако научените правила те прилагат като участници в движението. Директорът на детската градината Иванка Христова връчи на всяка група книжки и помагала, свързани с темата.

Празникът е част от Националната кампания „Третата глобална седмица за пътна безопасност“ на ООН в Р България. Тя се провежда в дните от 4 до 10 май във всички детски градини и учебни заведения в страната.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 8, 2015 14:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930