Елховска художничка участва на международен пленер с творба от топено стъкло

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 24, 2016 21:15

Елховска художничка участва на международен пленер с творба от топено стъкло

Акценти

  • Петя Христова и спътника и в живота Куман Сталев си имат и собствена галерия в Елхово, но тя все още не е открита.

Свързани публикации

Елховската художничка Петя Христова взе участие в международен пленер в Севернокипърската Република. Предстои и самостоятелна изложба в Троян и пленер в Кушадасъ.

В международния пленер, който се състоя в община Тътласу, взеха участие общо 15 художника. Те бяха от Албания, Косово, Азъйрбаиджан, Кипър, Южна Корея и България. Той беше организиран от д-р Ариф Алберах и Анур. Ачикьоз. Продължителноста му бе общо 12 дни, като 3 от тях бяха отделени за екскурзии, посещения на президентството и други атракции .Освен Петя Христова от българска страна присъства и шефа на групата на благоевградските художници Антон Гошев.

Самият пленер беше на свободна тема и художниците имаха право да рисуват по избор. Много от тях се спряха на местния пейзаж, а елховлийката се захласна по тамошното цвете замбак, което рисува. Освен него тя представи в Кипър и донесенато свое произведение от топено стъкло.

Петя Христова и спътника и в живота Куман Сталев си имат и собствена галерия в Елхово, но тя все още не е открита. Причината за това е, че все още не са измислили точното и име, твърди Петя. В галерията им намират място картините на Петя Христова от топено стъкло, интериорни купи и серия от иконите на Куман Сталев, които той приготвя по поръчка за Южен Кипър.

В момента вниманието на талантливата художничка е насочено в подготвянето на самостоятелна изложба в Троян и в предстоящия пленер в Кушадасъ. Предсттои и изява и по българското Черноморие. Но най-голямата изненада, която готви за феновете на изкуството си е експерименталната стъклена рокля. Те с нетърпение очакват да я довърши за да и се полюбуват.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 24, 2016 21:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930