Етнографите отвориха Великденска работилница в елховския музей

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 20, 2016 08:39

Етнографите отвориха Великденска работилница в елховския музей

Акценти

  • Младите хора имаха възможността по интересен и увлекателен начин да се за познаят с всички обичаи и традиции около празниците Великден и Лазаровден

Свързани публикации

Великденска работилница бе отворена в двора Етнографско археологическия музей в Елхово. На нея бяха представени техниките за рисуване и боядисване на великденските яйца и обичаи около Лазаровден и Великден.

Първи посетители на бяха децата от школата по приложно изкуство и танцьорите от ДЮТС „Яница” към Общинския детски комплекс в града.

Под умелото представяне от главния уредник на музея Добринка Костова младите граждани на града имаха възможността по интересен и увлекателен начин да се за познаят с всички обичаи и традиции около празниците Великден и Лазаровден в елховския край. Тя им разказа за замесването на козунаци, лазаруването, боядисването на яйца. Запозна ги и с най новите техники за рисуване на великденски яйца с писалка и восък. Накрая децата имаха възможността сами да си боядисат и украсят яйцата наслаждавайки се лично на това удоволствие. Беше им разказано и за изложението „От Лазаровден до Великден”,което продължава на Етъра.

С това беше поставено началото на Великденската работилница в Елхово, което само по себе си е иновация и представлява интерес за жителите и гостите на града

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 20, 2016 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930