Голям удар за икономиката в селските райони в област Еврос, Гърция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2015 12:04

Голям удар за икономиката в селските райони в област  Еврос, Гърция

Акценти

  • Заместник-министър на развитието на селските райони Панайотис Сгоуридиис посети района, засегнат от наводненията и се запозна отблизо с мащабите на бедствието

Свързани публикации

Близо 250 000 декара е залятата земеделска земя по поречието на река Арда и Марица в Гърция, удавените животни са стотици, има разрушена инфраструктура. Това са първоначалните данни за щетите от наводненията в област Еврос, Гърция.

Панайотис Сгоуридис

Панайотис Сгоуридис

Тези данни бяха оповестени от заместник-министъра на развитието на селските райони Панайотис Сгоуридис, който посети района, засегнат от наводненията и се запозна отблизо с мащабите на бедствието.

Той участва в две срещи с представители на местните власти и земеделски производители.

Заместник-министърът изрази опасението, че земеделските производители вероятно ще загубят продукцията за този сезон, защото е необходимо доста време за оттегляне на водата и започване отчитането на загубите.

Освен залетите земи, селската инфраструктура е силно повредена, наводнени са повече от 500 сондажи и помпени станции. Големи загуби са настъпили в животновъдството, въпреки че в много случаи добитъкът бе преместен в безопасни райони. Загубите от наводненията в комбинация с големи загуби от болестта син език и едра шарка изострят проблема на земеделските производители на област Еврос.

Много от предприятията, работещи със селскостопанска продукция няма да имат суровина.
Ще пострада най-много производството на аспержи.
Всички тези беди са върнали икономиката на региона доста назад, обобщи зам.-министърът и обеща да се ускорят всички процедури, за предоставянето на необходимите компенсации на селскостопанските производители на Еврос. Той обеща че правителството ще направи всичко възможно, за да подкрепи пострадалите райони.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2015 12:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031