Харманлийка с награда от литературния конкурс за Любимец

Admin
От Admin август 16, 2014 17:17

Харманлийка с награда от литературния конкурс за Любимец

Акценти

  • Наградата на Светлана е за стихотворението "Тук се спрях"
  • Тя е филолог и магистър по дипломация и международни отношения

Свързани публикации

Харманлийка е сред отличените в литературния конкурс „Обичам те, Любимец”, посветен на 45-ата годишнина от обявяването му за град. Светлана Николова печели третата награда в раздела „Поезия” за стихотворението си „Тук се спрях”. Преди дни госпожа Николова обяви новината в своя профил в социалната мрежа „Фейсбус”.

„Много се радвам, че съм сред призьорите. Като изключим наградите ми от ученически конкурси за поезия, това е първото ми отличие от сериозен литературен конкурс. Изпратих своята творба буквално в последния момент. Благодаря на журито, което е класирало стихотворението ми след тези на Христина Главанова – поет с много награди от литературни надпревари”, каза за „Сакарнюз” Светлана Николова. Победителите ще получат своите отличия на официална церемония на 26 август.

Светлана сподели още, че тръпката от победата й дава стимул и самочувствие да участва и занапред в поетични конкурси. В момента тя подготвя дебютната си стихосбирка „Дъждовни магистрали”, в която е включено и класираното стихотворение. Очаква се книжката да бъде представена официално през септември. Художник на корицата е известният харманлийски скулптор Тамер Халил. Авторката довери, че в стихосбирката ще има раздел със стихове, вдъхновени от старите български предания.

Госпожа Николова е пиар на областния управител на област Хасково. Тя е филолог и магистър по дипломация и международни отношения. Основател е на Поетичен клуб „Рими от Белоногата”, който тази година организира конкурс за млади таланти на тема „Светът е мост”.

Admin
От Admin август 16, 2014 17:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031