„Хеброс-2“ открадна победа от „Бенковски“ в 90-та мин

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2006 06:36

„Хеброс-2“ открадна победа от „Бенковски“ в 90-та мин

Футболистите на ,,Хеброс-2″ успяха да се справят с един от най-коварните отбори в областната футболна група “Бенковски” – Симеоновград, побеждавайки го с 2:1. Голът за домакинската победа падна в последната минута на мача, след като капитанът Здравко Здравков намери пролука в мрежата на вратаря на гостите – Недко Ненов.
Никой на стадиона не очакваше победен развой на срещата. Гостите пристигнаха единствено за 3-те точки, но сами допуснаха „вълкът в кошарата си“. Още в 4-та минута “Бенковски” поведе след лек и майсторски гол на капитана Канчо Канев. Гостите диктуваха играта и въпрос на време беше да удвоят резултата. Само след 20 минути те получиха право на дузпа, но щатният изпълнител и голмайстор на тима Калин Калинов подходи несериозно към удара и Илиев спаси.
За вратаря на Харманли – Николай Илиев трябва да се кажат само хубави думи, защото той спаси още много сериозни положения пред своята врата и стана герой на мача.
От своя страна по-опитните футболисти на Харманли започнаха да навлизат в игрови ритъм и през второто полувреме дори упражниха домакински натиск. Много раздвижено заигра Георги Грозев, чиито финтове носеха заплаха. При едно добро взаимодействие с Румен Йорданов, последният с красива “ала Пиола” изравни в 62-та минута и даде психологическо предимство на своите съиграчи. Треньорът на ,,Бенковски“ прибягна до смени, вкарвайки в игра Александров и Бенов, но и те не помогнаха на отбора му. Когато всичко почти беше решено и мачът отиваше към хикс, ветеранът на домакините Здравков прояви своето майсторство и от 15 метра заби топката в мрежата зад гърба на Ненов.
В другите двубои от пренасрочения VI кръг се получиха следните резултати: Свиленград – “Арда 2003” – 1:4, Маджарово – “Раковски” – 7:4 и Димитровград II – “Евророма” – 10:1.
Идната събота от 14.30 часа ще се състоят последните два мача в областната група. “Бенковски” приема лидера “Арда 2003” (Стамболово), а “Раковски” ще домакинства на ,,Хеброс -2″.
Един ден след това, в неделя, ,,Хеброс -1921″ претърпя поредната си загуба. Този път това бе от отбора на ,,Загорец“- Нова Загора.

Старши треньорът на ,,Бенковски“ Атанас Атанасов подава оставка

До УС на ФК „Бенковски“,
гр. Симеоновград
копие: До г-н Милен Михайлов,
Ресорен отговорник на спорта в Общинска администрация,
гр. Симеоновград

ОСТАВКА
От Атанас Митев Атанасов –
старши треньор на представителния мъжки отбор по футбол „Бенковски“ – гр. Симеоновград

Уважаеми колеги,
Уважаеми г-н Михайлов,

Има моменти в работата на даден човек, когато той самият се чувства неудовлетворен. Още повече когато се чувства предаден и сам. Откакто съм в средите на футбола в града ни съм се стремял да давам всичко от себе си за развитието на футбола и утвърждаването на ФК „Бенковски“ като клуб с амбиции и високи цели. Но явно това мое желание и начинание е недостатъчно и трудно осъществимо. За отбора продължавам да твърдя, че е един от най-добрите и най-стойностните в региона. Класирането, което заемаме в момента, е нереално. Но когато няма резултати, вината първо е в треньора и после в другите фактори. За изиграните седем мача – трите победи, един равен и трите загуби са неприемливи за мен. Затова аз поемам моята отговорност и мисля, че това трябва да направят и другите колеги от УС. В името на момчетата от отбора ще ги водя и в последния ни мач за есенния полусезон.
Ат. Атанасов 20.11.2006г. гр.Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2006 06:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама