Измира риба в язовир край Шишманово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 19, 2017 09:33

Измира риба в язовир край Шишманово

Акценти

  • Кметът на село Шишманово, Сенан Ибрям говорил с човека, заподозрян, че изпомпва водата без да има разрешение за това, но той отричал.

Свързани публикации

Горещината и спадането нивото на водата води до измирането на стотици риби в язовир край село Шишманово. Това сподели стопанинът Христо Христов.

От няколко дни водата е на критичния минимум. Господин Христов обвинява за това съсед, който поливал тютюна си през нощта, която язовира не се охранява. Освен това растенията са засадени на пресъхнала част от водния обект, за който той плаща наем. „Няколко пъти му казвам, но той не взима от дума. Последно негови работници ми казаха, че през нощта той е инсталирал помпа и е поливал тютюна си. Освен това е сменял маслото на брега, което може да отрови рибата“.

Христо от няколко дни прави едно и също – гази в язовира и вади мъртвата риба. „Най-податлива е каракудата, а след това толстолопа. Ако това не спре, ще ми измре и шарана и сома, с който съм зарибил язовира,“ казва той.

В опит за спаси продукцията той е хвърлил голямо количество  хидратна вар, за да се опита да спаси другите риби. Освен това е инсталирал помпа, който изпомпва вода и я хвърля отново в язовира. Така тя се обогатява с кислород.

Кметът на село Шишманово, Сенан Ибрям каза, че знае за проблема. Той е говорил с човека, заподозрян, че полива без да има разрешение за това, но той отричал.

Христо пусна жалба до прокуратурата и уведоми общината състоянието, в което се намира язовира.

Дъждът, който заваля в понеделник, не повдигна нивото на язовира, така че проблемите остават.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 19, 2017 09:33
Напиши коментар

5 Коментара

  1. Dimitar Stalev юли 19, 20:40

    И знаете ли кога ще има справедливост? Когато арендаторът на язовира не е Българин ,а турчин!

    Отговори на този коментар
  2. Dimitar Stalev юли 19, 20:37

    Има ли някой,който да не разбра,че този,който точи водата на язовира е турчин и кмета е турчин?

    Отговори на този коментар
  3. Aaaa ko reche юли 19, 18:56

    А господина знае ли нещо за разрешение за отглеждане на риба от ИАРА – язовира за поиване ли е или е за спортен роболов – документи ?????

    Отговори на този коментар
    • Баба ти.... юли 20, 17:55

      Той човека го рече ама нито го чу нито разбра,язовира няма нищо общо със спортен риболов,човека има документи за промишлен или както ИАРА издава за стопански риболов.И още Димитре Турците живеят в Турция ,щом са тук макар и мохамедани са БъЛГАРИ..А това колко са човеци е вече въпрос на разговор ама друг НЕ пречупен през призмата на между етническата вражда

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама