Камери следят за нарушители по Главната улица на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2016 10:44

Камери следят за нарушители  по Главната улица на Харманли

Камери вече следят движението на автомобили по Главната улица на Харманли. Те са поставени на възлови места на бул. “България“. Отделно подобни устройства има монтирани и на изхода на града за Хасково и до бензиностанцията „Лукойл“.
Съоръженията са с интернет връзка, излъчват денонощно онлайн картина, сигналът от тях се следи на монитори и постъпва в реално време в община Харманли и в полицията.
Монтираните устройства са с висока чувствителност и могат да записват регистрационните номера на МПС-та и през нощта. Те ще бъдат в полза най вече на контролните органи, които ще санкционират недобросъвестните шофьори и мотоциклетисти, които карат по Главната с превишена скорост, форсират двигателите или въртят гуми.
За справянето с тази напаст бе създадена и приета от ОбС нова Наредба № 24, за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на община Харманли. В нея има два члена, които не са в полза на нарушителите. В единия е записано, че „не се допуска нарушаването на спокойствието на гражданите от умишлено форсиране на двигатели“.
От другия става ясно, че се „Забранява движението на състезателни автомобили и МПС с форсирани двигатели на самостоятелен ход на територията на общината. Забранява се също така движението на МПС с повредена и/или преработена изпускателна или заглушителна система.
Тези два члена от Наредбата дават право на контролните органи за съставят актове на нарушителите. За физически лица са от 50 до 500 лева
Финасирането на системата за видеонаблюдение е от бюджета на Община Харманли.
Следващата стъпка, за справяне с хаоса по Главната, е поставянето на сфетофар на кръстовището й с ул. „Балкан“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2016 10:44
Напиши коментар

11 Коментара

  1. Андон юни 10, 17:26

    Много се съмнявам дали някой ще ги набюдава тези монитори. А за превишена скорост- няма как да глобяват , камерите не са снабдени с радари. Но поне дано да се стреснат пощурелите лапета

    Отговори на този коментар
  2. na kura my cheloto юни 3, 17:02

    vurha na typotiqta … nema da se opravite ei …

    Отговори на този коментар
  3. Ани юни 3, 16:35

    И сами не си вярвате на написано. Как не ви омръзна само с глупости да ни занимавате. Дреме и на полицията кой как карал, за всичко си затварят очите – бул. България е като състезателна писта.

    Отговори на този коментар
  4. dadada юни 3, 15:21

    nai golqmata glupost deto napraviha v tova harmanli mnogo sa prosti 4e i seftofari da slagat daje mnogo rosti nqma da otvorqt rabotni mesta za mladite sus gluposti se zanimavat

    Отговори на този коментар
  5. jsknwk юни 3, 12:14

    Kak moga da nabludavaam prez telefona? Vuv koi sait trqbva da vlezna ?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама