Коледарчета поздравиха кмета на Любимец за Коледа

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 18, 2014 08:51

Коледарчета поздравиха кмета на Любимец за Коледа

Акценти

  • В ЦДГ „Рай-2“ пресъздадоха и обичая с разчупването на обредния хляб за Коледа така наречената Боговица

Свързани публикации

Малки коледарчета от подготвителните групи към ЦДГ „Рай – 1“ и „Рай – 2“ посрещнаха кметът на Любимец – инж. Анастас Анастасов с ритуала коледуване в своите групи. Облечени в традиционни народни носии малчуганите изпълниха „Ой, Коледо, мой Коледо;  Коладе, ладе …“

Освен коледни песни, децата наричаха за здраве, благоденствие и успешна година. Двете групи бяха подготвили своя  програма, като в ЦДГ „Рай-2“ пресъздадоха и обичая с разчупването на обредния хляб за Коледа така наречената Боговица.

В края на празника децата отправиха допълнително пожелание към гостите като наричаха за крепко здраве и дълъг живот със собственоръчно изработени и украсени сурвачки.

Кметът Анастасов остана възхитен от подготовката на децата. Благодари им за изнесената програма и им пожела да бъдат здрави и да получат подаръците, за които си мечтаят.  Той  раздаде на всяко дете торбички със лакомства.

Директорът на градината Иванка Христова поднесе подаръци и лакомства на децата.

В същия ден – 16 декември, господин Анастасов посети и групите, на които стана кръстник в началото на тази година- група „Бонбончета“ и група „Палавите котета“. Децата също изнесоха кратка празнична програма с песни, стихотворения и кратка пиеса пред своя гост. За завършек госпожите на групите подариха изработени от децата коледни картички. Кметът от своя страна също бе подготвил подаръци за децата. Той им подари конструктори, с които децата както могат да се забавляват в часовете за игра, така и да развиват двигателни умения, координация и креативност.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 18, 2014 08:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031