Мащабни ремонти за 1 400 000 лв. се извършват през есента

Тонка Славкова
От Тонка Славкова октомври 22, 2015 07:45

Ремонтните и благоустройствените дейности в община Тополовград продължават с пълно темпо, за да се използват последните есенни дни. За тях са заделени 1 милион и 400 хил. лева от общинския бюджет, уведоми ВиД заместник-кмет Красимира Атанасова.

Преасфалтират се улици, извършват се кърпежи на дупки, подменят се бордюри, полагат се бетонови настилки в града и в някои села на общината. В основен ремонт са общинските пътища: Радовец-Филипово-Присадец, разклоните за селата Доброселец и Чукарово. За тях са заделени 151 100 лева.
Ремонтирането на част от улиците “Панайот Хитов”, “Осъм” и “Г. С. Раковски” в Тополовград, което е отдавна чакано, ще възлезе на сумата 75 хил. лева, а за благоустрояването на ул. ”Алеко Константинов” и част от улиците “Калоян” и “Боровец” – 45 хиляди лв.
Още 47 100 лева са заделени за благоустройствени дейности на улиците “Рила” и “Охрид” в село Мрамор. Напредва строителството на Мултифункционалното игрище – мини футбол, баскетбол и волейбол в Тополовград, което ще стане място за спорт и забавления на младите хора.
Толкова необходимият паркинг на улица “Варна” скоро ще бъде реалност. Приключва ремонтът на покрива на тополовградското читалище, който струва 115 хиляди лева.
Преасфалтират се улиците “Климент Охридски” и части от “Христо Смирненски” и “Индже войвода”, за който ще се похарчат 120 хил. лева от бюджета. Ще бъде преасфалтирана и част от улица “Мур”. Асфалтират се улица “Иван Т. Дамянов” и части от ул. ”Хр. Смирненски” – от ул. ”Иван Т. Дамянов” до ул. ”Оборище”.
Благоустрояването на тополовградската улица “Шипка” се състои в извършване на земни работи, направа на подпорни стени, бордюри и полагане на трошенокаменна настилка. Такива дейности се извършват и в село Сакарци.
В Гробищния парк в общинския център се благоустроява 470-метрова алея. Есенните строителни дейности включват още полагане на армирана бетонова настилка но ул. ”Крали Марко” в Тополовград, благоустрояване на улици в селата: Радовец, Орешник, Устрем, Срем, Хлябово. Кърпежи на улици се правят в село Светлина, а нуждаещите се селски улици в Българска поляна се чакалират. Работи се и за доизграждането на два канализационни колектора за повърхностни води в с. Устрем.
В текущи ремонти са много от уличните настилки в Тополовград – правят се частично преасфалтиране, машинни и ръчни кърпежи, а пред жилищен блок на ул. ”Кл. Охридски” се полага армирана бетонова настилка. Кърпежи на улични настилки се извършват и в с. Орлов дол.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова октомври 22, 2015 07:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама