Много любимчани пожелаха да започнат работа в „Язаки“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 1, 2017 22:27

Много любимчани пожелаха да започнат работа в „Язаки“

Акценти

  • Въпросите към представител на фирмата не бяха много
  • От село Оряхово казаха, че кандидатите могат да напълнят един микробус.

Свързани публикации

Много желаещи от Любимец пожелаха да кандидатстват за работа в японския завод „Язаки“ край Димитровград. Това стана ясно днес на среща между служителя на фирмата Атанас Делчев и любимчени в зала „Любимец“. На нея имаше около 50 човека.

Той накратко обясни условията за работа и заплащането, което вълнува всички. Обясни, че има осигурен транспорт от Свиленград и Любимец. Макар че процесът е непрекъснат, засега се работи на две смени.

Работата е по 8.5 часа с две физиологични почивки по 15 минути и 45 за обяд. Яденето е на символична цена от 50 стотинки.

По време на работа различни по цвят кабели се пъхат в контактор. Затова от фирмата изискват кандидатът да не е далтонист. Другите условия за работа са кандидатът да не е осъждан и да е грамотен. Работи се на борд, който се движи на поточна линия.

Обучението на новите работници се провежда в новоизграденият завод.

Господин Делчев каза, че три компонента определят възнаграждението. Първо е твърдата заплата, второ са бонусите и трето – социалните придобивки.

Започва се с 550 лева месечно, които след удържането на осигуровки, остават на 430 лева. Работникът получава бонуси ако не отсъства безпричинно от работа. Ако е изпълнил това условие, още на 6-тия месец може да получи още 50 лева.

По друга, японска програма, служителят може да получи допълнителен бонус, ако е в приличен вид, ако работното му място е чисто, ако е лоялен към компанията.

Дават по 30 лева ваучери за храна, които всеки януари ще се увеличават съобразно инфлацията.

Владеенето на езици може да послужи за кариерно развитие, което фирмата предлага.

За хората над 45 години е трудно да се справят с работата, по простата причина, че имат затруднено зрение, забавен мисловен процес, обясни представителят на „Язаки“. Като чуха това няколко жени излязоха.

Атанас Делчев раздаде молби за работа и тестове, които кандидатите трябва да попълнят. Той, още на място определи кои могат да кандидатстват за работа и какви документи да си приготвят.

Присъстващите не зададоха въпроси, свързани с това по какъв договор ще започнат работа, временен или постоянен и дали има санкции, ако служителят на си върши както трябва работата.

Преди Любимец, подобна среща имаше и в Свиленград, на която се явиха около 60 човека. И на двете присъстваше Соня Славова, директор на дирекция Бюро по труда – – Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 1, 2017 22:27
Напиши коментар

7 Коментара

  1. наемник септември 5, 08:05

    200 цигани заминаха на работа във Франция за 40 – 50 евро на ден и хич не щат да чуят за Язаки . Това не говори ли него на тази фирма от световна величина?

    Отговори на този коментар
  2. работник септември 5, 08:04

    Много ми е любопитно дали в Литва тази фирма дава заплати като тези в България?

    Отговори на този коментар
    • МУНЧО септември 9, 19:46

      ти па си много любопитен бе??случайно да ти е любопитно колко взима собственика ?за какво ги харчи?защо го прави без ваше разрешение???да ви бера лайката хем гладни ,хем сноби…..

      Отговори на този коментар
  3. Vlado септември 2, 22:32

    Работа е не е Язаки, а Язък-и!!!

    Отговори на този коментар
  4. Vlado септември 2, 22:31

    Ако беше нещо читаво, още в Хасково и Димитровград щяха да си намерят персонал!!! И от тамошни хора съм чувал оплаквания! Пък и с тая смешна заплата какво да очакват?!

    Отговори на този коментар
  5. Hamide Shaban септември 1, 23:09

    Дано набързо да не им секнат мераците,щот и харманлийците бяха така миналата зима..Само няколко месеца бяха достатъчни да се убедят ,че има разминаване между обещание и изпълнение точно като предизборно😉

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама