На антиправителствена реторика заложи генерал Радев

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2016 10:46

На антиправителствена реторика заложи генерал Радев

Повечето от изказванията на генерал Румен Радев, кандидат-президент, издигнат от БСП, бяха свързани с критика срещу настоящото правителство. Той бе в региона през миналата неделя и посети Симеоновград, Харманли, с. Славяново, където живеят неговите родители, и Хасково.

В Симеоновград той не пожела да бъде „майката на нацията, а волята на българския народ“. Пред харманлийци декларира, че не иска да бъде и “баща на нацията”.
И на двете места в своите изказвания, той не спря с критиките срещу правителството на ГЕРБ, въпреки че допреди два месеца той командваше авиацията на България.
За него „България е страна на бедността, на безработицата, на деградиращо образование и здравеопазване, на липсата на перспектива за малкия и среден бизнес. Има външна политика, от която се срамува, а една партия е яхнала държавата. Една личност контролира напълно законодателната и изпълнителната власт, има своето влияние и в съдебната система. В държавата се прави безконтролно абсолютно всичко.“
Решението на всички тези проблеми той даде в следващото си изказване. „Ако стана президент, гарантирам, че ще имаме много по-демократични и работещи институции, по-голяма сигурност, по-силно гражданско общество. Готов съм да поема отговорността на държавника, от когото България има нужда в момента.“
Лидерът на БСП в Симеоновград Никола Ге-оргиев на изпращане се обърна към ген. Радев с думите: „Вие сте една кристално чиста душа, която запази златното покритие в лицето на хората“.
След това кандидат-президентът замина за Харманли, където бе посрещнат на площада от облечени в разноцветни дрехи и шапки социалисти. Панаирният ден осигури голямо присъствие на предизборния митинг, където ген. Радев отново повтори критиките си към правителството. В Града на Белонога той заигра и с бежанската карта, която е чувствителна тема за жителите този град.
На срещата свири рок състава „0379“ от Свиленград.
След това предизборната свита замина за село Славяново, където живеят родителите на генерала.
Друг кандидат-президент от АБВ Ивайло Калфин мина набързо през Харманли във вторник, 11 октомври, около обед, на път за Свиленград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2016 10:46
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Megiddo октомври 20, 14:17

    Непременно да ни информирате при евентуално посещение на Пищова и Шишарката, поне ден предварително.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама