Ангел Джамбазки от Харманли: „Пришълците вън от България!“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 4, 2016 14:30

Ангел Джамбазки от Харманли: „Пришълците вън от България!“

Акценти

  • В него се включиха евродепутатът Ангел Джамбазки и Магдалена Ташева от Атака

Свързани публикации

Пришълците нямат място в България. Да се връщат, от където са!“ С тези думи евородупутатът Ангел Джамбазки се обърна към събралите се на митинг-шествие в Харманли. На него присъстваха над 500 човека от града и други места на страната. Те носеха знамена на ВМРО и с възгласи „Пришълците вън!“ „България, събуди се!“и „Харманли, събуди се!“, преминаха по главната улица.

Пред Регистрационно-приемателния център (РПЦ) местният лидер на ВМРО – Николай Георгиев, се обърна събралите се с думите: „Днес е денят, в който решихме да спасим гради си, за да бъде както преди спокоен.“ Той прочете декларация от ВМРО, НФСБ, „Атака“ и харманлийци. В нея искат:

  • да се засили контролът в лагера;
  • да се направи полицейска проверка за нелегално пребиваващи емигранти;
  • да се укрепи външната граница на държавата с помощ от ЕС и да се ограничат правата и правомощията на българския Хелзински комитет.

Господин Георгиев се обърна към кмета Мария Киркова, която заедно със заместника си Валентина Димулска и председателя на ОбС Иван Димитров наблюдаваха митинга, „да обеднят усилията си и да върнат реда и спокойствието в Харманли“.

Магдалена Ташева от „Атака“ призова: „Да кажем „не“ на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Станахме мека мишена на тази експанзия.“

Накрая всички изпяха химна, а Николай Георгиев подари на РПЦ българското знаме, което носеха, защото от тяхното „останали само ресни“.

Сред протестиращите бе и бившият кмет Михаил Лисков, който вървя зад знамената на ВМРО.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 4, 2016 14:30
Напиши коментар

5 Коментара

  1. Жоро септември 4, 20:45

    Пламене наъчи се да пишеш на български,

    Отговори на този коментар
  2. ткапфд септември 4, 17:49

    Защо Лисков и М.Киркова не взеха думата да кажат тяхната позиция по Огромния проблем,който стои пред жителите на Харманли?Струва ми се ,че тези хора имат гузна съвест и затова си траят!Според мен протеста трябваше да бъде пред Общината,за да разберат управляващите град,че ако не си свършат работата да покажат съпричастност към хората,да разгърнат целия си потенциал за опазване на града от тази напаст,нищо добро не ги чака за в бъдеще!Ние ще бъдем принудени да вземем инициативата в свои ръце и каквото „сабя покаже“,но от такива „управляващи“нямаме нужда!

    Отговори на този коментар
  3. Plamen септември 4, 15:57

    Lisko v e ebin myhennik toi gi posna prihalcite i pribra parite deto mugi dadoha za da gi prieme vav hatmanli. Ase ga se pri nalyt da stachkyva

    Отговори на този коментар
  4. Plamen септември 4, 15:52

    Mihail liskov vze parite i gi pysna sega se prai nalyt

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама