Най-после продадоха железата на пазара

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2007 06:54

Неизползваната от дълги години металната конструкция на общинския пазар в Харманли е била продадена на търг, спечелен от „Комфорт“ ООД. Тя е броила 63 хил. лв. за конструкцията, с която възнамерява да строи нов цех. По този начин най-после ще бъде разчистено и мястото на пазара, загрозявано досега от безполезната за него конструкция.
В същото време мебелната фирма ,,Комфорт“ получи разрешение местния парламент да размени собствена земя за общинска. На уедрения парцел, намиращ се зад фирма ,,Сика“ (стария ДАП), фирмата ще строи новата си фабрика.
Досега цеховете на ,,Комфорт“ се намираха в помещенията на стария завод за релета, до училище ,,Иван Вазов“. Контролните органи обаче им поставили срок, в който трябва да приведат в модерен вид помещенията, където произвеждат мебелите. След като се оказало невъзможно, те решили да преместят производството на собствена земя в близост до ДАП-а. На последната сесия те предложиха да получат и общинска земя край тяхната, за да оформят достатъчно голяма площ за новите си цехове. В замяна на това те дават собствени терени в парцела срещу бензиностанцията до Гергана. В молбата си до общината управителите Соня Грозева и Илия Гърбачков предлагат да се размени общинския имот от 3 дка, за което те предлагат няколко свои с обща площ 6 280 кв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2007 06:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама