Никола Николов стана най-младият носител на почетния знак на Областна администрация Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 16, 2015 14:07

Никола Николов стана най-младият носител на почетния знак на Областна администрация Хасково

Акценти

  • Момчето е на 11 години
  • Добри Беливанов организираната днес официална церемония по изпращане на малкия атлет на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анжелис-2015

Свързани публикации

Най-младият носител на почетния знак на Областна администрация – Хасково стана 11-годишният Никола Николов, който ще представя областта на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анжелис-2015. Отличието му връчи лично областният управител Добри Беливанов на организираната днес официална церемония по изпращане на малкия атлет. На нея присъства Силвия Тенчева, представител на Министерството на младежта и спорта, Живка Георгиева от Спешъл Олимпикс България, треньорката на момчето Димитрия Халилямова, Георги Петров, председател на СКБ Димитровград, Валентин Спенджаров и деца от Тенис клуб Хасково, родителите на Никола и приятели.

Когато видях това усмихнато момче на Регионалния спортен празник преди време, организиран от Спешъл Олимпикс в Хасково, той ми каза „Ще тренирам усилено и ще спечеля“. Изминаха точно три месеца от нашата среща и аз съм уверен, че Никола вече е с още няколко крачки по-близо до мечтата си, че е дал всичко от себе си и е тренирал наистина усилено“, каза г-н Беливанов. Преди да му връчи високото отличие, областният управител се обърна към момчето с думите: „Никола, ти вече си спечелил. За всички нас, които сме тук, ти си едно достойно хасковско момче, което ни носиш голяма радост с твоята усмивка, с твоето безкрайно желание да представиш страната си подобаващо и с твоята целеустременост по пътя на победата. Такъв заряд носят само големите спортисти, които винаги са и хора с големи сърца.“

Освен почетния знак, Никола получи и спортна раничка от областния управител, сувенир с български символи и много материали, описващи историческите и културни ценности на област Хасково, които да даде на новите си приятели в Лос Анжелис. Никола е най-малкият участник в българската делегация и ще се състезава в три лекоатлетически дисциплини – 100 метра, щафета и дълъг скок.

Искаме синът ни да стане един достоен българин, какъвто е и досега. Не е важно дали ще се върне с медал, по-важното е, че на Спешъл Олимпикс 2015 ще чуят, че едно малко момче представя Хасково и България“, каза бащата та детето – отец Николай.

Снимки: Haskovo.info

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 16, 2015 14:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930