Община ще подпомага „инвитро“ процедурите

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 7, 2015 15:23

Община ще подпомага „инвитро“ процедурите

Финансово подпомагане на ”Инвитро”процедурите за семейства с репродуктивни проблеми е заложено в проектобюджета на община Елхово за предстоящата година. За целта са заделени 10 хиляди лева. Вземането на това решение е вследствие на направено предложение от нейни жители.

Проектобюджетът на елховската община за 2016 година е около 11,4 милиона лева. Той е с 1,1 милиона повече от настоящата година.

Обществените субсидии предвидени за държавни функции и дейности са разпределени по натурални показатели. Към тях влизат „Здравеопазване”,Образование”, „Социални дейности и услуги”,”Култура ,спорт и почивно дело”,”Отбрана и сигурност” ,”ОБщи държавни служби”

Според плана приходите за предстоящата година са 2 138 800лв.

Енергийното обследване на обществените сгради, проектиране,разширяване на гробищния парк ,залесяване,закупуване на медицинска апаратура за нуждите на болниицата в Елхово и Медицинския център, основен ремонт на ул ”Марица” и на двете детски заведения в града са включени в капиталовите разходи.

Около 200 хиляди лева са предвидени за субсидии на болницата, превоз на ученици на 16 години, допълнителна дейност за читалищата, като допълнение на държавната дейност, за текущата дейност на спортните клубове. Последната е завишена с 25 процента спрямо миналата година.

Интересен момент са и предвидените оборотни средства за временна финансова помощ за изпълнението на проекти по ОП ”Развитие на човешките ресурси 2014-2020 година”, ”Красива България” и ТГТ България-Турция.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 7, 2015 15:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама