Заради пожар е обявено бедствено положение в селата Българска поляна и Орлов дол

Сакар нюз
От Сакар нюз август 30, 2016 22:03

Заради пожар е обявено бедствено положение в селата Българска поляна и Орлов дол

Акценти

  • Операцията по овладяване на стихията ръководи директорът на РД ПБЗН Хасково Николай Вълчев.

Свързани публикации

Заместник-кметът на община Тополовград Маргарита Георгиева обяви бедствено положение за селата Българска поляна и Орлов дол. Пожарът, който възникна около обяд на 30 август край село Българска поляна за няколко часа обхвана хиляди дка площ. Горят пасища, широколистни и борови гори. Огнеборци от Тополовград, Харманли, Свиленград, Хасково, Кърджали, общо 11 екипа, доброволци, служители от общината, се борят с огъня цял следобед. Наложи се евакуация на хора от застрашените къщи в село Българска поляна. Те са настанени в кметството и са в добро здравословно състояние. В Българска поляна е ситуиран кризисният щаб, който се оглавява от комисар Николай Вълчев-директор на РД ПБЗН Хасково. На мястото на пожара е и заместник-кметът на община Тополовград Наско Стоянов.

Информацията е от ОбА- Тополовград

Заместник – директорът на Югоизточно държавно предприятие – Сливен инж. Константин Недев съобщи, че   8 екипа с противопожарни автомобили за първоначална атака на горски пожари участват в гасенето на пожара в района на село Българска поляна. Техниката е от поделенията на ЮИДП от Харманли, Хасково Ямбол, Елхово, Тополовград, Свиленград, Чирпан и Стара Загора. В гасенето на огъня, който е обхванал около 5000 декара площ поземлен и горски фонд, участват общо 50 горски служители от предприятието. Пожарът е възникнал от почистване на пасище.

В село Българска поляна има евакуирани жители, които се намират в кръчмата и в Клуба на пенсионера. Кметицата им раздаде суха храна.

Пожарът продължава да се разраства към селата Българска поляна, Черепово и Главан.

Пътищата Харманли – Тополовград, Голямата звезда – Главан са затворени.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 30, 2016 22:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930