Оставиха в ареста двама, обвинени в телефонна измама

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2017 12:12

Оставиха в ареста двама, обвинени в телефонна измама

Акценти

  • На двамата Районна прокуратура-Харманли предяви обвинение, че са извършили престъпление по чл. 210 ал. 1 т.1 пр.1 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Свързани публикации

Харманлиският Районен съд остави в ареста двама мъже, обвинени за телефонна измама. Делото на Румен С., на 41 г., и Атанас П., на 55 г., бе гледано вчера. Първият има 13 заявителски материала в прокуратурата и една присъда, а вторият е с чисто съдебно минало.

На 24 април полицаи от Харманли и Велико Търново провели оперативно – издирвателни мероприятия по повод подаден сигнал за телефонна измама в с. Горно поле, Маджаровско. При акцията са били задържани двете обвиняеми лица.

Полицаите установили, че 61-годишна жена получила позвъняване на стационарния си телефон от непознат мъж, който й се представил за главен комисар Христов. Той обяснил на пострадалата, че е служител на МВР, който участва в разследване спрямо лица, извършващи телефонни измами. Непознатият мъж казал на жената, че за да съдейства на полицията трябва да остави пари на посочено от него място. След няколко разговора, на 19 април 2017 г., към 3 часа през нощта, пострадалата излязла от дома си и оставила на спирка в селото пакет с 2 040 лева.

На двамата Районна прокуратура – Харманли предяви обвинение, че са извършили престъпление по чл. 210 ал. 1 т.1 пр.1 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Пред съда Атанас се призна за виновен и каза, че парите са му били необходими за да издържа внучето си, което било болно. Самият той бил пенсионер по болест, със 7 стенда. Доходът в семейството му бил малък.

Другият обвиняем каза, че няма нищо общо със случая. Той е безработен.

И двамата се отказаха от служебни адвокати и си наеха свои.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 27, 2017 12:12
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Dimitar Stalev април 28, 10:24

    Моторист загина след гонка с полицията край Иваново!

    „Сакарнюз“ не се ли интересува какво се случва на 10 км.от Харманли?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама