“Поетични струни” събра бардове от няколко града

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 22, 2017 14:50

“Поетични струни” събра бардове от няколко града

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 40/71, 20-26 октомври 2017

Свързани публикации

На официалното откриване на поредното 31-во издание на фестивала “Потични струни”се състоя премиерата на стихосбирката „Архипелаг“. В нея са събрани стихове на Гриша Трифонов, един от основоположниците на културното събитие в Харманли.
Фестивалът се състоя на 13 и 14 октомври и бе открит от кмета Мария Киркова с думите: „За мен е чест да открия традиционната среща на бардовете в нашия град.“
В залата на Културния център имаше среща-разговор с Джеки Стоев и бе прожектиран документалния филм „Добро утро, капитане”, в който е включена песелта на Гриша “Лятото”.
Фестивалът, наричан още ПОКИ /Поети с китара/ започна в изложбената зала на Културния център с откриване на изложба-инсталация „Светлина и сенки“ на художничката Даниела Тодорова. Нейни експозиции са били представени на международни изложби в Англия, Полша, Германия, Корея, Япония.
В програмата на феста участваха Асен Масларски, Иво Георгиева, Митко Динев, Геновева Цандева и Бойко Иванов. Много приятна изненада бе участието в концертите на сина на Гриша – Александър.
В събота през деня гости на фестивала участваха на събитието „Младо вино, нови песни“ във винарна „Терра Тангра”, където Никола Зайчев им предложи да дегустират специално вино.
Вечерта в местен ресторант освен участниците във фестивала пред публиката пяха англичаните Иван от Главан, Матьо Джефес, Димитър Цветков – Бай Димитър и Жоро Латев.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 22, 2017 14:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама