Покупки на радиатори са хит сред измамниците

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2016 11:42

Покупки на радиатори са хит сред измамниците

С 10 хиляди лева бе измамена стара жена от Харманли. Сигналът за деянието е подаден от 70-годишна пенсионерка, която заявила пред разследващите, че на 5 януари мъж, представил се за нейн близък, й е звънял многократно по домашния телефон. „Роднината” поискал 10 000 лева за покупка и поставяне на радиатори в дома й. Жената му предала парите, но след дни се усетила, че е измамена и сигнализирала в полицейското управление.
При друг случай непознат са обадил на възрастен човек и му се представил за братовчед. Казал му, че купува радиатори за детска градина от магазин „Зора“ и не му стигали парите. Старият усетил измамата и не му дал нищо.
Не такъв е случаят със 74-годишния жител на село Радовец, Тополовградско. Той се разделил с 3 300 лева, след като е бил измамен. На 16-ти мъжът допуснал в двора на къщата си 3 непознати лица под предлог за закупуване на декоративни камъни. След „преговори” лицата си тръгнали без да купят нищо. Впоследствие старецът установил, че му липсват оставените върху скрин в една от стаите на къщата 3 300 лева.
С 975 лева се раздели и 75-годишен мъж от село Устрем. На 15-ти той дал парите на група мъже, които го въвели в заблуждение, че ще му подменят улуците на къщата. След като заплатил предварително сумата, „майсторите” не се появили повече.
При друг случай в сряда, 20 януари, харманлийските криминалисти иззеха 10 г марихуана. Те са открили дрогата при проверка в мазе на частен дом в ж.к. ”Изгрев” в града, в който живеел 26-годишен младеж.
Във вторник 32-годишен харманлиец е задържан за съхранение на дрога. Криминалисти са извършили обиск на мъжа. В чантата му са намерени 6 топчета зелена листна маса с тегло 2,5 грама, реагираща при полеви наркотест на канабис.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2016 11:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама