“Помним традициите” – кулминация в юбилея на ДГ „Детски свят“

Милена Митева
От Милена Митева април 18, 2017 08:21

“Помним традициите” – кулминация в юбилея на ДГ „Детски свят“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 15/46 14-20 април 2017

Свързани публикации

Спектакъл „Помним традициите“ бе кулминацията в отбелязването на 40-годишния юбилей на ДГ„Детски свят“ – Харманли. Той се състоя в петък, 7 април в НЧ “Дружба – 1870“. В него, за да покажат, че съхраняват традициите на България, на сцената се изявиха възпитаници на детското заведение, родители и учители. Те, облечени в народни носии, представиха празниците от Бъдни вечер до Великден.
„Идеята е да научим децата да съхраняват традициите“, сподели Мария Желязкова, директор на детската градина. Пред “Сакарнюз” обясни, че спектакълът е продължение на „Разказът на една цигулка“, който бе представен в края на април преди две години. Той бе посветен на 505 години Харманли и десет години от смъртта на артиста Димитър Хаджиянев.
В края на събитието, да изкаже благодарност, думата отново взе госпожа Желязкова. Тя благодари на всички, които са взели участие в спектакъла и на тези, които уважиха културната проява: „Особено съм щастлива, че празника уважиха ни много бивши колеги на ДГ „Детски свят“, всички бивши директори – Милушева, Янакиева, Димитрова, Карагьозова, директорите и колеги от останалите детски градини и училища в града, ВСС при БЧК София – Антон Налбантов, Мая Антова и Николай Величков – началник на логистиката и управление на собствеността на Националния съвет на БЧК, БЧК Хасково – Силвия Лефтерова, ВСС при БЧК Хасково-Георги Черкезов, Сийка Черкезова, Колеги от Хасково, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Тополовград, Синапово, студенти от педагогическия филиал на Тракийски университет, почетните членове на детското заведение – Веселин Гарванов и Генчо Дончев, членове на общински съвет на настоятелството и родители“.
„Нека съхраним българския дух, който най-силно се усеща в китния ни тракийски град, където идеалът на Българката – красива и непреклонна е увековечен чрез изключителния паметник на културата „Изворът на Белоногата“ – Славейковата Гергана“ Нека се гордеем, че сме българи, нека се гордеем, че сме харманлийци!“, призоваха организаторите в края на събитието.
Програмата за отбелязването на 40-тия рожден ден на градината започна с педагогически форум „Гражданското образование в съвременната мултикултурна среда“. Той бе организиран съвместно с общината в партньорство с Исторически музей от Харманли и Педагогически факултет при Тракийски университет, Стара Загора.
В началото на форума присъстващите се запознаха историята на градината във филм, който включва в част от многообразната им дейност и изяви.
За принос към развитието на ДГ“Детски свят“, за всеотдайния труд и любовта към децата ще бъдат връчени почетни грамоти: Донка Милушева – първия директор – 1976 – 1983, Славея Янакиева – 1983-1993, Невена Димитрова – 1993 -1998, Грозданка Карагьозова 1998 -2007, Доц. Ангел Карагьозов- художник, Водноспасителна служба към БЧК, София, за обогатяване на дейностите в ДГ ,Водноспасителна служба към БЧК, Хасково, БЧК Хасково – за добро сътрудничество, Първите и дългогодишни учители, пенсионирали се в градината, Динка Андрова, Димка Георгиева, Елена Ангелова, Керка Димова, Янка Павлова, Пенчо Лозанов, Веселин Гарванов и Генчо Дончев – почетни членове на ДГ, Квартален клуб при пети квартал за дългогодишно сътрудничество.

Милена Митева
От Милена Митева април 18, 2017 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930