Посланици разгледаха забележителности на Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2015 10:07

Посланици разгледаха забележителности на Хасково

Акценти

  • Те бяха посрещнати от областния управител - Добри Беливанов
  • На другия ден те заминаха за Кърджали

Свързани публикации

Ръководители на дипломатически мисии в България посетиха в петък Хасково, по покана на министъра на външните работи Даниел Митов и министъра на туризма Николина Ангелкова.

35-те посланици бяха посрещнати и приветствани от областния управител Добри Беливанов. Той представи пред тях накратко потенциала на региона ни и неговото културно-историческо богатство. В краткото време за приветствие господин Беливанов не пропусна да спомене, че областта ни е национално известна с винопроизводството си и с отличното си грозде /основно сорт “Мерло/. „Област Хасково е един от най-богатите на исторически и археологически обекти райони: архитектурни паметници от античността и средновековието, археологически ценности, паметници от епохата на Възраждането, исторически места и музеи. В района са регистрирани над 1000 паметника на културата“, каза областният управител. Той изброи и „перлите“ в короната на историческото ни богатство – Александровската гробница, която дипломатите ще имат възможност да посетят днес лично, уникалната римска вила „Армира“, Светилището на нимфите и Афродита при Каснаково, средновековната скална църква в село Михалич. скалната църква в село Маточина, средновековните крепости при Мезек и Маточина, крепостта Лютица и др.

Господин Беливанов говори и за развитието на туризма, за уникалната по състав и лечебни свойства минерална вода в Минерални бани /с единствен европейски аналог курорта “Карлови вари”/ и за ключовите за областта проекти.

По-късно през деня гостите бяха приветствани и от кмета на Хасково Георги Иванов, след което разгледаха забележителности на града. По късно те разгледаха Александровската гробница, църквата в Узунджово и Монумента на Богородица.

Визитата в Хасково е първото по рода си посещение на част от дипломатическия корпус в Хасковска област.

Снимки: ОблА

diplomati-5 diplomati-4 diplomati-3

 

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2015 10:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930