Водят преговори за строеж на хипермакет в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2006 18:53

Водят преговори за строеж на хипермакет в Харманли

В петък и следващия четвъртък в община Харманли се състоя поредните срещи, на които се разгледа възможността за построяване на хипермаркет в Харманли. На тях присъстваха общински съветници и представителите на ,,Лима България ЕООД и ,,Лима консултинг“ ООД. Фирмите-посредници настояват да закупят терена в центъра на Харманли и за срок от четири месеца и половина да построят магазина. От Общината настояват те най-напред да построят магазина и след това да им прехвърлят собствеността. На сесията на ОбС Харманли на 28 декември ще бъде внесена докладна за решение по въпроса.
В страната горните фирми вече имат закупени няколко терена и искат до юни месец да пуснат първите пет магазина. В Горна Оряховица те са придобили терен по 160 лева квадратния метър.
Припомняме, че въпросния терен, където те искат да построят магазин с площ от 1 500 кв.м, се намира срещу снек бар ,,Турист“ , където е сегашният паркинг.
Построяването на такъв магазин от веригата ,,Плюс Дискаунти“ ще предизвика много напрежение у местни търговци и най-вече тези, които са в центъра. От друга страна гражданите на Харманли искат да имат такъв магазин, където цените ще бъдат регулирани.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2006 18:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама