С тържества започна 15 септември в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2014 13:50

С тържества започна 15 септември в Харманли

Днес започна новата учебна година. С голямо вълнение над 2000 ученика в Харманли прекрачиха прага на училищата, за да седнат по чиновете, където ще се обучават по различни предмети и ще трупат житейски опит.

По традиция в ОУ „Иван Вазов“ учебната година бе открита с водосвет, отслужен от отец Живко. За празника бяха поканени бивши учители, работили през годините в учебното заведение. Тук бе и зам.-областният управител Йонко Гюдженов, който прочете поздравителен адрес от областния управител. На откриването на учебната година гост бе и председателят на ОбС – Харманли – д-р Пламен Делчев, който също отправи поздрав към учениците и учителите от училището. След тържеството децата за пръв път влезнаха в обновените си класни стаи.

НУ „Отец Паисий” посрещна своите ученици с питка и мед. Прагът на училището прекрачиха две паралелки първокласници, с класни ръководители Иванка Молова и Руска Мърхова. Те бяха посрещнати подобаващо от по-големите деца от III клас с музикален поздрав.

В програмата за новата учебна 2014-2015 г. там са направени 6 интернатни групи. Ще има СИП по английски език, по информационни технологии, по футбол и народна топка и новото създадено – СИП по религия.

Както всяка друга година Архиерейският наместник отец Атанасий уважи НУ „Отец Паисий” и направи водосвет за училището.

В СОУ „Неофит Рилски“ големите ученици посрещнаха близо 80 „заека“ с тържества. Всички потомци на патрона Неофит бяха поздравени от кмета на града Михаил Лисков, който присъства на празника. Директорът на училището Антоний Янков също се обърна към възпитаниците и техните родители с най-добри пожелания. Учениците получиха и поздрав от възпитаниците на Галина Станкова с танца “Мела мома“.

Вълненията за учениците не стихваха. Повечето от тях се страхуваха от новостите около себе си, но след прекрачването на прага и запознанството с новите приятели видимо  чувствата бяха в друга посока.

Посрещнати от училищния звънец с питка и мед, учениците влязоха по стаите заедно с класните си ръководители.

В Професионална Гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов“ деветокласниците бяха посрещнати на прага на училището с пита и мед.

Децата в детските градини също започнаха своята нова учебна година.

С музикална програма по-големите възпитаници от ОДЗ „Ален мак” поздравиха най-новите деца в градината. Някои за първи път, други за пореден, всички малчугани бяха развълнувани от тържеството за 15 септември.

В двора на ОДЗ “Пролет“ върху лицата на бъдещите първокласници сияеха усмивки. Те представиха весела програма на по-малките деца, за които първият учебен ден се оказа тъжен ден. Сълзи се лееха още преди крачетата им да престъпят прага.

Подробности в печатното издание.

Oще снимки може да видите тук

 

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2014 13:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930