Сливенският ансамбъл гостува на Елхово за Празника на града

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 1, 2016 19:47

Сливенският ансамбъл гостува на Елхово за Празника на града

Акценти

  • На сливенския ансамбъл кошница със цветя поднесе колегата им от елховския ансамбъл „Цветница” - Димитър Чернилов,

Свързани публикации

Професионалният ансамбъл за народни песни и танци на Сливен гостува на елховска сцена в събота. Гастролът бе посветен на празника на града, а поканата за неговото участие беше отправена от общината и местното читалище. Концертът, които сливналии изнесоха беше само част от забавленията на центъра на града на 26 март.

Празничният ден започна с Тържествена литургия в храма „Свети Димитър”, която се отслужи от Николай Клюнков и Николай Станчев. След нея последва парад на учениците от всички местни училища и на духовия оркестър от Ямбол.

Не по малко интересно беше представянето и на мажоретките на Цветанка Христова от общинския детски комплекс.

Приветствено слово беше изнесено от кмета на Елхово – Петър Киров, а с едноминутно мълчание почетоха жертвите на последните атентати в Брюксел.

На празника бяха поканени народен представител от ГЕРБ, зам–областния управител Иван Йоргов, кметовете на Ямбол – Георги Славов, на община Тунджа – Георги Георгиев, на Болярово – Христо Христов, на Стралджа – Атанас Киров, зам.-кмета на Ямбол-Красимира Петрова, професор Върляков-изпълнителен директор на РАО – Тракия, комисар Йордан Събев – директор на РД ПБЗН – Ямбол, Радослав Сотиров – директор на РД на ГПУ – Елхово, майор Божилов – началник на щаба на военно формирование 52 590 – Ямбол, Калина Казанджиева – директор на НСИ – Ямбол, Галин Костов – директор на ОПУ – Ямбол, проф. д-р Стоян Денчев-почетен гражданин на Елхово, ръководители на учреждения и членове на ямболското ръководство на Клуба на прияделите на Русия и ОНД, много гости и граждани на града.

В Елхово на този ден гостуваше и делегация от побратимения турски град Лалапаша, която включваше и общински съветници. Тя беше водена от техния кмет Бюлент Шахиншах.

В края на концерта на сливенския ансамбъл кошница с цветя поднесе колегата им от елховския ансамбъл „Цветница” – Димитър Чернилов, като доайен на местното читалище.

В спонсорирането на празника участие взеха много фирми и граждани. Получени бяха и много поздравителни адреси, включително и от президента Росен Плевнелиев.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 1, 2016 19:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930