Светлана Николова бе гост в час по поезия

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2015 16:32

Светлана Николова бе гост в час по поезия

Акценти

  • Деветокласниците зададоха много въпроси – за любимия писател на Светлана, за следващата й книга

Свързани публикации

Поетесата Светлана Николова от Харманли днес бе специален гост на открит урок с деветокласници –езиков клас в СОУ „Неофит Рилски”. Младите момичета и момчета направиха едно поетично бягство от ежедневието с дебютната стихосбирка на Светлана „Дъждовни магистрали”. Идеята за срещата бе на техния преподавател Камелия Георгиева.

Будните и умни деца посрещнаха много топло своята гостенка. Те вече бяха чели нейната стихосбирка и имаха любими стихотворения. „Това, което пише в моята книжка, не е толкова важно. Важното е, ако тя събуди интереса ви към поезията и посегнете и към друга книжка с лирични откровения. Ако ви провокира да потърсите своя извор на вдъхновение и разгърнете талантите си. Вие сте важните хора днес”, каза поетесата.

Урокът бе на тема: „Природната красота – източник на вдъхновение и мотивация за словесна творческа изява”. „Природата за мен е един безкраен низ от живи стихотворения. В моята книжка съм „набрала” от нея една китка с непретенциозни цветя, но пък много дъхави за мен. Ще се радвам да почувствате техния аромат”, обърна се към младите хора Светлана. Момичета и момчетата слушаха заинтригувани нейни стихове, а едно от тях я помоли да прочете стихотворението си „Чу ли, сине”. Деветокласниците зададоха много въпроси – за любимия писател на Светлана, за следващата й книга и др. За пръв път пред тях тя сподели, че бъдещата й книга ще е с къси разкази за 12 български села, почти обезлюдени, всяко едно с уникална история и надежда, че отново ще бъде населено и ще продължи да пише своята история. Децата първи научиха и за обявяването на Втория областен поетичен конкурс на клуб „Рими от Белоногата”, на който Николова е основател. Той е отново на тема „Светът е мост”.

Накрая на срещата деветокласниците изненадаха гостенката си с подарък. Тя също им бе донесла подаръци – книжки и брошури с културните забележителности на нашата област от Областна администрация – Хасково. Освен това, всяко от децата получи дебютната стихосбирка на Светлана със специален автограф.

DSC_0043 DSC_0038 DSC_0035 DSC_0023 DSC_0028

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2015 16:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031