Успешна премиера за книгата на Светлана Николова и в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 5, 2014 21:49

Успешна премиера за книгата на Светлана Николова и в Хасково

Акценти

  • След Хасково, стихосбирката ще има премиера и в София, в началото на 2015 г.

Свързани публикации

Много добри отзиви получи дебютната стихосбирка на Светлана Николова „Дъждовни магистрали“ при представянето си вчера в Хасково. Това е втората презентация на книгата, след тази на 10 септември, т.г. в Харманли, събрала над 100 гости в Културния център.

Вчера в художествената галерия „Модулор“ поетесата уважиха лично областният управител Добри Беливанов, много поети и писатели, културни дейци, общественици, журналисти и приятели. Сред тях бяха поетите и писателите Ели Видева, Лидия Налбантова, Димка Христова, Иван Маринов, Петър Ангелов, секретарят на ОНЧ „Заря-1858“ Александър Милушев, хаджи Снежана Гарабед – благодетел и почетен гражданин на Хасково, председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев и др.

„Дъждовни магистрали“ представи известната хасковска поетеса Лидия Налбантова, автор на над 10 книги. „Подредени – по женски прилежно, редовете в тази първа стихосбирка на Светлана Николова идат сякаш да ни подскажат колко тревожно може да бъде сърцето, колко бяла душата и колко чисти помислите й… Читателят ще остане приятно изненадан от добре подредените мисли и думи, от откровенията, от огромното желание на поетесата да разгадава непонятните тайни. Четейки тези откровения, човек се замисля за своето собствено битие по пътя на своите минали и бъдещи дъждовни магистрали“, каза Лидия. Тя не скри, че е впечатлена от книгата на Светлана и дори бе написала стихотворение за случая. „Една нежна и силна, страстна и по житейски мъдра поезия търси сетивата ни!“, каза още развълнуваната Лидия.

„Днес дъждът вали буквално и преносно по моите „Дъждовни магистрали“. Той е силен и студен, но, както и в книгата – винаги има надежда. Най-доброто е това, че въпреки природните катаклизми в моя роден град и областта няма човешки жертви. Ако това се беше случило, тази презентация нямаше да има смисъл“, каза поетесата. Тя довери още, че за нея всяка една премиера е като мечта с продължение. „Тя се сбъдва отново и отново и всеки от гостите ми я дописва по свой си начин. Като вземете книжката в ръцете си и прочетете стиховете, моите послания ще достигнат до вас. Ако обаче посегнете към нея втори път, значи те са стигнали до сърцата ви и книгата ви е харесала“, сподели Светлана.

С много чувство поетесата Димка Христова рецитира наизуст едно от стихотворенията – „Благослов“ и сподели, че й е любимо. Творбата е посветена на съпругът на Светлана. Добри думи за книгата казаха още Ели Видева, Петър Ангелов, редакторът на „Дъждовни магистрали“ Тодор Кръшков и художникът на корицата Тамер Халил.

След Хасково, стихосбирката ще има премиера и в София, в началото на 2015 г. Идеята за нея е на АСКО – Асоциацията на специалистите по комуникация, на която Светлана е член.

Авторката е харманлийка, работи като PR на Областна администрация Хасково. Стихотворения от нейната първа книга вече имат награди от местен, национален и международен конкурс.

 

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 5, 2014 21:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930