В общините Хасково и Тополовград все още бедстват села

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 18, 2016 10:43

В общините Хасково и Тополовград все още бедстват села

Акценти

  • Граничният пункт на Капитан Андреево е отворен за всички автомобили

Свързани публикации

Продължава частичното бедственото положение в община Тополовград. То бе обявено вчера – 17 януари от свикания Кризисен щаб към ОбА. Повод за това дадоха проливните дъждове в общината – над 50л./кв.м, които доведоха до преливане на река Синаповска, излизането й от коритото и наводняване на дворове, къщи и стопански постройки в с. Синапово. Влошено е положението и в селата Срем и Устрем. Река Тунджа значително вдигна нивото си край Срем, но то все още не е критично. Проблемът дойде от обилните дъждове, качването на подпочвените води и наводняването на приземните етажи на много къщи в селото.

Подобно е положението в с. Устрем, поради вдигане нивото на р. Манастирска и най-вече заради стичащата се от околните хълмове големи количества вода, която наводни дворове, къщи и улици.

Засега няма нужда от евакуация на местните хора, а с постепенното спиране на валежите се очаква обстановката да се нормализира. Падналият впоследствие сняг не е много, по опасни са заледяванията, които се получиха вследствие на спадането на температурите. В първият работен ден за седмицата – понеделник 18 януари няма затворени пътища в общината, работят всички училища и детски градини.

Нивото на р. Марица при Харманли и Свиленград пада, понижава се и това на реките Харманлийска и Съзлийка.

В сила са още частичното бедствено положение за община Хасково. Там селата Динево, Стойково и Родопи нямат питейна вода.

ГКПП „Капитан Андреево“ вече е отворен за леки и тежко-товарни автомобили.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 18, 2016 10:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930