В Одеса започва VI сезон на бесарабската лига на веселите и находчивите

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 18, 2015 09:50

В Одеса започва VI сезон на бесарабската лига на веселите и находчивите

Акценти

  • Този сезон на за купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри - четвъртфинал, полуфинал и финал
  • Победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Свързани публикации

Одеса, Украйна

На 19 ноември 2015 г. започва шести сезон на Бесарабската лига КВН – (Клуб на Веселите и Находчивите) за купата на Конгреса на българите в Украйна. Тази година в Бесарабската лига ще участват шест български отбора от Украйна и Молдова. Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки.

Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – Одеса. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. Вече шеста поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Този сезон на Бесарабската лига КВН за купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и финал. На финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ заяви: „Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна е международен проект, който събира българи от Украйна и Молдова на една сцена. Тези талантливи младежи успяват да покажат социалните проблеми и човешките пороци през призмата хумора и шегите. Важното в тези сложни времена да не спираме и да вървим напред защото имаме пълна подкрепа от нашата общност, а от страна на участниците инициатива и желание“.

КВН не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

За презентацията е нужен JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 18, 2015 09:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031