В Симеоновград съветниците избраха комисии и си определиха заплатите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2015 11:18

В Симеоновград съветниците избраха комисии и си определиха заплатите

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 45/645, година XIII, 4-10 декември 2015

Свързани публикации

Втората сесия на ОбС – Симеоновград, започна 9.30 ч. и след няколко часово прекъсване приключи след 15 часа. Тя се състоя в понеделник, 30 ноември, и я откри Светлана Манолова, която малко след това я прекъсна, за да се сформират новите комисии и за разгледат внесените докладни.
В една от точките местните парламентаристи определиха постоянните комисии, като за всяка от представените в ОбС политически сили има председател и секретар.
На тази на „Икономика е, бюджет и финанси” шеф Даниела Деспова, секретар Милена Русева, а членове – Дончо Донков, Пейчо Стайков и Павел Полихронов.
Втората „Териториално-селищно устройство, общинска собственост, инфраструктура, строителство, транспорт и екология. Образование, култура, спорт, туризъм, младежки дейности”, се води от Иван Илчев, секретар- Теодора Дочева и членове Петьо Митев, Антон Петров и Росен Русев.
Третата, „Законност, обществен ред, селско и горско стопанство. Социални дейности. Здравеопазване” е с ръководител Антон Петров, секретар Иванка Колева, а членовете са Галина Иванова, Пейчо Стайков, Даниела Деспова.
В друга докладна съветниците определиха Светлана Манолова за представител в състава на Областния съвет за развитие на област Хасково.
Местните парламентаристи определиха месечното си възнаграждение. За съветник то ще е 35 на сто от средната брутна работна заплата на общинска администрация за съответния месец. За председател на постоянна комисия ще се взима още 35 на сто, за секретар на постоянна комисия + 33 на сто.
Местните парламентаристи определиха месечно възнаграждение на председателя на Общински съвет Симеоновград. То е 90 % от основната работна заплата на кмета на общината.
На това заседание бе приета и общинската структура. Ще има 1 кмет, двама заместници и секретар. По селата има 7 кмета и един кметски наместник. ОбА ще има две дрекции – “Финансово-стопанска дейност” и ”Евроинтеграця, архитектура,общинска собственост и административно обслужване”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2015 11:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930