Вместо общината, „Заедно за Харманли“ прави предпроектно проучване за наводненията

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 5, 2015 23:27

Вместо общината, „Заедно за Харманли“ прави предпроектно проучване за  наводненията

Проблемът с наводняването на по-ниските части на Харманли излиза на дневен ред при всеки по-обилен или и/или по-продължителен дъжд. Стресовите ситуации за хората в кв. „Тракия“, където почти редовно се заливат мазета и гаражи, нямат край. При поредната ни среща с граждани и на фона на последния дъжд навън, отново бе отправено питане: „Докога с наводненията в Харманли?“. Организацията ни многократно е повдигала въпроса за тази кошмарна ситуация, която е от години и не се прави нищо по въпроса.
Провели сме няколко срещи с експерти, които ни дадоха стъпките, по които трябва да се върви, за да се реши проблемът.
„Заедно за Харманли“ поръча направата на предпроектно проучване за причините на постоянните наводнения – затлачени канализации, проводимост на речни корита и т.н. Надяваме се след това отговорните институции вече да предприемат мерки и разработването на проект. „На хората им писна да четат само предупреждения на страницата на Общината, че са възможни заливания в ниската част на града и едва ли не гражданите да се мобилизират. Преодоляването на безкрайните последствия от един проблем и „чукането на дърво“ да не се изсипе по-сериозен дъжд, вместо търсенето всячески на неговото решение, е отказ от управленска политика и носене по течението“, смятаме ние.
Друг важен проблем – спешната нужда от видеонаблюдение в Харманли, също е наш приоритет. Осигурени са пет камери, местата на поставянето им са определени от РУП – Харманли. Два месеца Община Харманли не дава разрешение да поставим камерите, въпреки че обществената подкрепа за това е много голяма. Обмисляме дори протестни действия пред сградата на пл. „Възраждане“ и недоумяваме най-лошото ли се чака да стане и да пострада някой, за да се разреши поставянето на вече осигурените камери.

Вода и кал са кошмарът след всеки обилен дъжд в село Бисер, ремонтираните им пътища  пропадат. „Това ли е част от предизборната кампания на кмета?“, попитаха в социалната мрежа жители на селото, публикувайки снимки на пропаднал камион върху прясно асфалтиран път. Нерешеният въпрос с пътищата и канализацията поставя на изпитание хората, които се надяваха поне до началото на тази зима ремонтите да бъдат завършени.
снимка: Фейсбук

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 5, 2015 23:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930