Затвориха паркинг „Турист“ в Харманли заради шапа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2006 07:19

Затвориха паркинг „Турист“ в Харманли заради шапа

По решение на общинската епизоотична комисия и със заповед на кмета Михаил Лисков от вторник е затворен временно паркинг „Турист“ в централната градска част, срещу бившия магазин „Квеле“, съобщиха от „Връзки с обществеността“ към общината.
Към другите превантивни мерки за предотвратяване на проникването на шап от огнищата му в Турция на територията на общината на другите паркинги – в комплекса „Изворът на Белоногата“ и на разклона за Симеоновград с кметската заповед се забранява миенето на колите. На местата още трябва да се създадат условия за дезинфекция на камионите, в противен случай и тези паркинги също могат да бъдат закрити, предупреди градоначалникът.
Отделно на кмета на село Бисер е препоръчано да създаде организация тировете да преминават транзитно през „Бисерската Гергана“, също с оглед на опасността от разпространяване на шапа.
На среща и с останалите селски кметове от общината бе акцентирано и върху мерките за предпазване от чумата по свинете с огнище Малко Шарково. Да се затегнат предпазните мерки и срещу птичия грип, като селските управници извършват непрекъснато разяснителна работа и упражняват системен контрол във връзка с болестта, бе другият въпрос, обсъден на срещата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2006 07:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама