Елховлии организираха празничен концерт и поднесоха венци в знак на признателност

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 5, 2016 07:27

Елховлии организираха празничен концерт и поднесоха венци в знак на признателност

Акценти

  • От Съюза на приятелите на Русия и ОНД поднесоха венци и пред още един паметник в края на града

Свързани публикации

С тематичен концерт посветен на 138-та годишнина от Освобождението на България започна честването на празника в община Елхово вечерта срещу трети март. На следващия ден бяха поднесени венци пред два от паметниците в града.

Празничния концерт беше представен в зрителната зала на елховско читалище вечерта на 2 март. На него се представиха хора за обработен фолклор ”Тунджански напеви, певческата група за автентичен фолклор ”Орудица”, групата за стари градски песни „О, спомняте ли си госпожо?”,вокално трио ДЮТС ”Яница” и мажоретния състав към ОДК – Елхово.

На следващия ден венци бяха поднесени пред паметника на незнайния войн в центъра пред църквата от общината, детските градини, различни партии, организации и сдружения полицията и др. Молебен в памет на загиналите елховлии бяха отслужени от двамата свещенослужители – Николай Клюнков и Николай Станчев. Паметта на им бе почетена с едноминутно мълчание.

От Съюза на приятелите на Русия и ОНД поднесоха венци и пред още един паметник в края на града. Според легендата преди да се оттеглят от Елхово турците избили точно там много местни жители и ятаци. На събитието присъстваха и много руснаци, които запаметиха събитието посредством снимки, и възнамеряват да ги разпространят в Русия.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 5, 2016 07:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

декември 2017
П В С Ч П С Н
« Ное.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031