Станка Златева излезе на тепиха на борбите в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 15, 2017 19:17

Станка Златева излезе на тепиха  на борбите в Симеоновград

Станка Златева се бори на турнира в Симеоновград. На „Шестте великденски ангела“ в Симеоновград тя бе като почетен гост, но бе предизвикана да излезе на тепиха от състезателката по самбо, борба и джудо Мария Учкова. Петкратната световна шампионка по борба я победи и като награда за това получи награда – 150-килограмово теле.
Турнирът се организира от симеоновградския клуб „Вълко Костов“ в памет на шестимата младежи, загинали нелепо на Великден през 2011г., наричан от симеоновградчнани Черния Великден.
Той започна с изпълнение на мажоретен състав към НУ “Отец Паисий”, след това съставът от пенсионерски клуб “Златна есен” изпълни химна на Тракия – “Ясен месец изгрява”. Последва едноминутно мълчание и поклонение пред паметта на загиналите тракийски бежанци и деца.
Два златни пояса бяха раздадени на този турнир. Първия Станка Златева го връчи на Ива Росенова в началото на турнира „за изключителен принос в спорта“.
Вторият й бе даден на нея. Освен тази награда, тя получи и 150-килограмово теле. Опонентката ѝ Мария Учкова остана втора и получи сребърния медал при жените, както и парична награда.
Първенец при мъжете в абсолютна категория е хасковлията Георги Димитров, който получи голямата награда – 300-килограмово теле.
Станка Златева пък връчи приз с името си за „най-добър състезател на турнира“ на боркинята Димитринка Сергеева – вицебалканска шампионка, пета на европейското първенство в Босна, бивша възпитаничка на симеоновградския клуб „Вълко Костов“.
Златен медал при момичетата получи възпитаничката от клуба-домакин Минка Розалиева.
Събитието в Града на двата бряга на Марица уважиха областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутатите от Хасковския регион – Павел Шопов и Никола Динков, д-р. Георги Станков, генерал-майор Нонка Матова.
Председателят на клуба по борба Росен Бонев награди всички официални гости за принос в развитието на борбата в община Симеоновград с почетни грамоти, всички гости и заслужили деятели и изказа благодарности към настоящия кмет Милена Рангелова за съдействието и организацията на турнира.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 15, 2017 19:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930